logo
NIEUWS BERICHT
Maak kennis met de nieuwe Blokweer manager

Lucille WetemansNieuwe manager Sportcentrum Blokweer
De vorige manager Ad van 't Hof is per 1 november 2020 met pensioen. Zijn opvolger is aL sinds de zomer volop aan het werk. Maak hier kennis met: Lucille Wetemans.

Wat is je eerste indruk?
“Het sportcentrum is een informele familie met een grote betrokkenheid van alle verenigingen, bezoekers en andere mensen die er komen. Bij andere sportcentra waar ik heb gewerkt stonden de verenigingen vaak meer op afstand. In Sportcentrum Blokweer wordt zowel door BSSA als de verenigingen gestreefd naar een goede samenwerking. Dat is goed merkbaar. Het is een ‘wij-bad' en een ‘wij-hal'. Het is belangrijk om de komende tijd deze goede samenwerking verder te optimaliseren tussen BSSA en de verenigingen en bezoekers en tussen de verenigingen onderling.
Het sportcentrum is er voor de verenigingen en voor de bezoekers. Het heeft een maatschappelijk belang. Het is belangrijk om daar continu aandacht voor te blijven houden.”

Wat is jouw rol? En hoe zie jij die?
“In eerdere banen in sportcentra zag ik het als mijn rol om verenigingen en het sportcentrum nader tot elkaar te brengen. Deze rol zie ik ook binnen Sportcentrum Blokweer. Wanneer het met de verenigingen goed gaat, gaat het ook met het sportcentrum goed. Het is belangrijk om elkaar aan te vullen. Ik zie mijzelf dan ook als een schakel tussen het bestuur van BSSA, de medewerkers, de verenigingen, de bezoekers en de gemeente Alblasserdam om de samenwerking te optimaliseren. Dit betekent open het gesprek met elkaar aangaan, maar  ook besluiten nemen en sturen. Ik vind het daarbij belangrijk dat alle belangen worden meegenomen en dat we tot een gezamenlijke middenweg komen die het beste is voor alle partijen. Bij voorkeur zoveel mogelijk een win-winsituatie creëren. Uiteraard lukt het wegens diverse belangen niet altijd om het voor iedereen goed te doen, maar het is wel mijn streven.”

Waar kom je vandaan en welke ervaring neem je mee?
‘Ik heb eerst een sportopleiding gevolgd  en heb jaren zelf lesgegeven in de sport. Tegelijkertijd heb ik een opleiding gevolgd inbedrijfskunde en management, waarna ik ben  doorgegroeid naar managementfuncties. Eerst bij Optisport, een commerciële organisatie, maar vervolgens ook in  gemeentelijke sportcentra,  een ambtelijke en een politieke omgeving. Binnen BSSA komen deze twee werelden bij elkaar: zowel financieel gezond als maatschappelijk verantwoord en betrokken. Ik vind het belangrijk dat het sportcentrum bedrijfsmatig goed functioneert, maar ook een centrum is waar iedereen zich welkom voelt. Daarom sprak de functie van manager bij BSSA mij zo aan: het wij-gevoel, het informele, maar ook het professionele qua bedrijfsvoering.”

Wat kunnen we van jou als manager in het sportcentrum verwachten?
“Voor mij staat duidelijkheid, gelijkheid en gastvrijheid voorop. Je mag mij daar als manager ook op aanspreken. Ik wil dat bezoekers en verenigingen het gevoel hebben dat ze in ons sportcentrum welkom zijn, dat ze zich veilig voelen en dat we laagdrempelig zijn. Ik sta altijd open om met bezoekers en verenigingen het gesprek aan te gaan.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je dagelijks leven?
“Ik vind het fijn als mensen tevreden zijn en als ik ze zie genieten van hun werk, het bezoek en het sporten. Ik vind het belangrijk om positiviteit te creëren, zodat mensen met plezier ons sportcentrum bezoeken en medewerkers graag komen werken. Het drijft mij om dingen te regelen en zo te organiseren dat dit ook lukt. Een belangrijk punt daarbij is dat zaken voor iedereen duidelijk  en  gelijk moeten zijn.
 
Lucille Wetemans is bereikbaar via manager@blokweer.nl

Lucille Wetemans

« terug  |  deel dit artikel op: t f l w
CONTACT

SC Blokweer
Sportlaan 3
, 2951 HL Alblasserdam

locatie en route

Telefoon: 078 - 692 00 40
 |  E-mail: info@blokweer.nl

tips, tops & klachten

twitter facebook volg blokweer op:
i SPONSERS
 • Prins Auto
 • Zijderveld garden and home
 • Automobielbedrijf A. Bochanen & Zonen
 • DG Graphic Design
 • Klaroen.nl
 • Cultureel Centrum Landvast
 • Grieks Afhaalcentrum Nefeli
 • SNS Bank - Alblasserdam
 • Euro Funcenter
 • Heart 4 Cars
 • Ford Wensveen
 • Hier uw advertentie
 • Bodily Welness
FOTOGALERIJ
fotogalerij

meer fotogalerijen »