sport Badmintonclub Alblasserdam
Badmintonclub Alblasserdam
Contact: Nynke Visser
E-mail: secretaris@bc-alblasserdam.nl
Postadres: Sportlaan 3b
2951 HL Alblasserdam
Website:  
bc-alblasserdam.nl

Is badminton ook iets voor jou?
Zoek je een nieuwe sport? Wil je lekker actief bezig zijn, individueel maar met anderen, zowel in de zomer als de winter? Dan is badminton misschien iets voor jou!

Badminton Club Alblasserdam is een vereniging waar je je het hele jaar door kunt aansluiten. We staan altijd open voor nieuwe spelers in onze competitie, maar je kunt natuurlijk ook heerlijk vrijblijvend een shuttletje slaan in het recreatieve badminton.

Over ons
BCA is een vereniging voor competitief en recreatief badminton. Momenteel hebben wij ongeveer 30 jeugd en 35 seriorenleden. Een groot gedeelte van onze spelers doen mee in de competitie, variërend in niveau en intensiteit.

Over de training
De trainingen worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde trainers, zowel voor de jeugd als de competitie spelers en de recreanten.

Andere activiteiten

Naast de trainingen en de wedstrijden is BCA er ook voor de gezelligheid. Na elke wedstrijd en andere activiteiten praten we na onder het genot van een hapje en een drankje in de horecagelegenheid. Daarnaast houden we in Sportcentrum Blokweer ook al onze interne toernooien, zoals het kerstmixtoernooi.

Wanneer
Maandag en dinsdag van 18:00-19:15 speelt de jeugd van 8-12/13 jaar.
Dinsdag van 19:00-20:15 speelt de oudere jeugd (t/m 17 jaar).
Vanaf 18 jaar kan er gespeeld worden op dinsdag en donderdag van 20:30-22:30.
Hierbij wordt tijdens het vrij spelen gebruik gemaakt van een digitaal scherm waarbij automatisch partijen worden gevormd tot 22:00 uur, waarna de mogelijkheid bestaat om zelf partijen te vormen.

Op dinsdagavond wordt training gegeven voor de senioren verdeeld over een aantal groepen op sterkte.
Incidenteel zijn op deze avonden ook de competitiewedstrijden van onze teams te zien, waarbij ze spelen tegen diverse andere teams uit de regio. De normale speelavond voor de competitiewedstrijden is donderdagavond.

Op diverse donderdagen wordt de hele zaal gebruikt voor interne toernooien of speciale gelegenheden, zoals een kerst-mix toernooi of een ren-raap-je-rot toernooi. Deze gezelligheidstoernooien eindigen altijd met een prijsuitreiking en een borrel in de horecagelegenheid.

Kennismaken?
Wil je een paar keer gezellig meedoen om te kijken of badminton iets voor je is? Leen één van onze rackets, trek sportkleding aan en zaalschoenen zonder zwarte zool en stuur een berichtje naar secretaris@bc-alblasserdam.nl. Als jij je naam en datum plus tijd doorgeeft, zorgen wij dat er iemand is die je opvangt en eventueel wat extra uitleg kan geven.

Voor alle overige vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via:
secretaris@bc-alblasserdam.nl

Sportcentrum Blokweer