aquasport Aquasport

In het activiteiten rooster zijn er twee verschillende soorten aqua fitness, namelijk in diep – en ondiep water. Beide aquasporten leveren veel voordelen op en zijn superleuk om te doen.

Aquavaria:
Tijdens deze les zullen er verschillende varianten van aquasporten aan bod komen. Voornamelijk zal er een afwisseling gemaakt worden van aquajogging en aquarobics. Er wordt gewerkt in diverse waterdieptes en we maken gebruik van allerlei materialen om spieren te versterken en/of oefeningen leuker en pittiger te maken.

M.B.V.O.
U bent nog actief en fit en natuurlijk wilt u dat graag zo houden. Bewegen in het water is de ideale manier om uw botten en spieren sterk te houden, uw coördinatie te verbeteren en uw conditie op peil te houden zonder extra kans op blessures. Naast al deze belangrijke voordelen is het natuurlijk ook leuk en gezellig om in groepsverband actief bezig te zijn. Aqausports instructeurs geven les in borstdiep water met gezellige muziek.

Tijdens de les gebruiken we diverse materialen, zoals ballen, plankjes, gewichtjes of halters en flexibeams. In het water wordt er gewerkt aan het verbeteren of in stand houden van de conditie. Daarnaast werkt u ongemerkt aan uw mobiliteit, balans en lenigheid. De opwaartse druk van het water zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en ontspant de spieren. Het water geeft bovendien een gevoel van gewichtloosheid. Hoe dieper het water hoe lichter we lijken. Lopen en springen buiten het water veroorzaakt veel belasting aan gewrichten, spieren, banden en pezen. In het water is deze belasting veel minder, waardoor de kans op blessures veel kleiner is.

Tijden:
Aangepast rooster
vrijdag 26 juli 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
vrijdag 02 augustus 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
vrijdag 09 augustus 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
vrijdag 16 augustus 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
vrijdag 23 augustus 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
Regulier rooster
vrijdag 10:00 - 10:45
 |  Aquavaria
  13:00 - 13:45
 |  Meer bewegen voor ouderen (mbvo)
Sportcentrum Blokweer