news Nieuws

Zwembad blijft

Alblasserdam, 22 juni 2022
Gemeenteraad Alblasserdam kiest voor behoud zwembad Blokweer
De gemeenteraad van Alblasserdam heeft gisteravond unaniem gekozen zwembad Blokweer te behouden voor het dorp. De raad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om twee mogelijkheden uit te werken. Het gaat om het herstellen van de zwembadbak of het vervangen van de huidige RVS-bak door een betonnen bak. Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld om voorbereidingen te treffen die voor beide oplossingen nodig zijn. In september kiest de raad voor één van de twee oplossingen.

Lykele Bokhorst van de Beheerstichting Sport Alblasserdam (BSSA): ”Wij zijn blij dat de Raad
unaniem kiest voor het behoud van het zwembad in Alblasserdam. Die zekerheid is belangrijk. Er is nu licht aan het einde van de tunnel zichtbaar en daarmee een extra motivatie de komende tijd de schouders eronder te zetten, want we kunnen niet wachten om weer open te gaan.

In de tussentijd kunnen we zwemleskinderen gelukkig in Papendrecht en Sliedrecht lesgeven en hebben Wiekslag en de Alblasserdamse Reddingsbrigade ook oplossingen gevonden.”

Wethouder Freek de Gier: "De situatie met het zwembad is natuurlijk zeer vervelend. Gelukkig heeft de raad ook het belang van het zwembad voor ons dorp onderstreept en kunnen we nu echt aan de slag om het zwembad weer zo snel mogelijk veilig open te krijgen."

In de periode tot september gaan we voor beide oplossingen specifieker de kosten, doorlooptijd en gevolgen voor bijvoorbeeld energiekosten en beheer in kaart brengen. Zo kan er in september een goede afweging gemaakt worden. In de tussentijd laten we het zwembad leeglopen en gaan we de systemen helemaal ontmantelen. Ook gaan we gesprekken voeren met de partijen die betrokken zijn bij de bouw en deels ook betrokken zullen zijn bij de herstelwerkzaamheden.

« terug  |   deel artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
Sportcentrum Blokweer