news Nieuws

Renovatie van het zwembad van start

Aannemer De Vries Werkendam is begonnen met het ontmantelen van de zwembadbak. Ze laten het laatste water uit de bak lopen, gaan installaties loskoppelen en richten een bouwplaats in. Omdat het meeste werk in het gebouw zelf plaatsvindt, is de verwachting dat de overlast voor omwonenden beperkt blijft.

Precies werkje
Het slopen van de huidige bak klinkt misschien simpel, maar dat is het niet. Aan een zwembad zijn allerlei technische installaties verbonden. Denk aan: machines die het water verwarmen en schoon houden, pompen die het water in beweging houden en machines die chloor toevoegen. Al die installaties moeten één voor één worden losgekoppeld en ontmanteld. Dat moet zorgvuldig gebeuren, zodat ze straks bij de nieuwe zwembadbak weer kunnen worden gebruikt.

Overlast
Het werk gebeurt voornamelijk in het zwembadgebouw. Daardoor verwachten we dat de geluidsoverlast voor omwonenden beperkt is. Projectleider Dick Egas van De Vries Werkendam: “Er wordt alleen overdag gewerkt. Tijdens het slopen van de bestaande bak gaan we zoveel mogelijk demonteren, knippen en zagen. Dat geeft minder geluid dan hakken.” Aan de achterzijde van het pand wordt een extra opening in de gevel gemaakt, zodat bouwmaterialen gemakkelijk naar binnen kunnen. Ook wordt er een bouwterrein ingericht waarop de bouwketen en materialen komen te staan. Hiervoor worden ongeveer 25 parkeerplaatsen afgesloten. We vragen sporters, bezoekers en omwonenden om aan de voorzijde van het zwembad te parkeren.

Vooruitkijken
Als BSSA zijn we blij dat nu eindelijk wordt begonnen met de werkzaamheden. Na een lange periode van besluitvorming en voorbereiding kan nu vooruit worden gekeken. Alles is erop gericht om te zorgen dat in januari 2024 het zwembad weer gebruikt gaat worden door bezoekers en verenigingen.

« terug  |   deel artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
Sportcentrum Blokweer